Het energieplafond verdwijnt: Wat betekent dit voor jou?

Het energieplafond

Het energieplafond werd actief op 1 januari 2023 en zal eindigen op 1 januari 2024. Deze regeling is getroffen om de rekening voor gas, elektriciteit en stadswarmte betaalbaar te houden.

In dit jaar betaalden huishoudens een jaar lang € 1,45 per m³ gas tot maximaal 1200 m³ per jaar. Voor elektriciteit was dit € 0,40 per kWh tot een verbruik van 2900 kWh per jaar.

Wanneer het verbruiksplafond overschreden wordt dan zal de marktprijs betaald moeten worden. Wel is het zo dat het energieplafond per dag wordt vastgesteld, dus in de wintermaanden ligt deze hoger dan in de zomermaanden.

Energiebelasting

Naast dat het energieplafond komt te vervallen, wordt ook de energiebelasting aangepast. Dit zorgt ervoor dat verduurzaming zich een stuk meer loont en dat vervuilers meer moeten betalen. Voor aardgas gaat de belasting in de eerste schijf omhoog, terwijl voor elektriciteit vanaf 2024 het tarief wordt verlaagd.

De oplossing voor 2024: Verduurzamen

Om te besparen is het dus slim om te verduurzamen. Bijvoorbeeld met een warmtepomp. Die gebruikt namelijk elektriciteit om warmte te genereren. En met de lagere elektriciteitskosten wordt het gebruik van een warmtepomp dan een stuk voordeliger in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden die op aardgas draaien.

Begin 2024 sterk met een warmtepomp!

Bespaar op jouw energierekening én draag bij aan een duurzamere toekomst.

Laatste nieuws
Kun je niet vinden wat je zoekt?

Onze klantenservice is tot 21 uur geopend - Maandag tot vrijdag

Technische vraag?

Heb je een technische vraag over je system om kun he het antoowrd niet vinden? Lat het ons weten

Geen klant, wel advies?

Doet de verwarming het niet of heb je een lekkage? Bel ons dan direct