HeatTransformers en Remeha geven harde BespaarGarantie bij aanschaf warmtepomp

Met de introductie van de BespaarGarantie verwacht HeatTransformers, een gespecialiseerde installateur in warmtepompsystemen, het belangrijkste obstakel weg te nemen. “Er zijn meerdere sentimenten, maar wij merken dat de vraag of mensen hun installatie wel kunnen terugverdienen de voornaamste reden is die hen tegenhoudt”, vertelt Stijn Otten, directeur en oprichter vanHeatTransformers. “Wij weten inmiddels dat het merendeel van onze klanten de investering gemakkelijk terugverdient. Vandaar dat wij, samen met onze partner Remeha, deze hardeBespaarGarantie geven aan de eerste 300 klanten die zich actief vanaf 15 oktober bij ons melden.”

Remeha Elga Ace 4 of 6 kW

De BespaarGarantie geldt voorlopig alleen bij installatie van een hybride warmtepompsysteem van Remeha. In dat geval installeert HeatTransformers een Remeha Elga Ace 4 of 6 kW warmtepomp naast de bestaande (of eventueel nieuwe) cv-ketel. “Voor we tot installatie overgaan bekijken we goed of de woning geschikt is voor een hybride warmtepomp en welke uitvoering daarbij nodig is. Als wij de woning geschikt achten, dan weten we ook zeker dat men de installatie binnen 15 jaar terugverdient”, zegt Otten. Na het eerste jaar kan HeatTransformers al zien of het rendement voldoet aan de verwachtingen, omdat zij elke installatie uitgebreid monitoren. Mocht men na het eerste jaar zien dat de besparingen achterblijven bij de verwachtingen, dan gaan de monteurs nogmaals langs om op eigen kosten de installatie opnieuw in te regelen en eventuele aanpassingen uit te voeren. “Vrijwel altijd zal na dat tweede jaar blijken dat de besparingen ruim binnen de termijn van 15 jaar de volledige investering afdekken. Mocht dat in een enkel geval echt niet lukken, dan betalen wij en Remeha samen hetverschil tussen de aanschafkosten en de verwachte besparing.”

Na twee jaar terugbetalen

Otten benadrukt dat HeatTransformers het volledige verschil tussen investering en verwachte besparing al meteen na het tweede jaar terugbetaalt. “Het is voor ons op dat moment wel duidelijk –als we de data over 15 jaar extrapoleren – dat die iets te kleine besparing over de hele looptijd zo zal blijven. Dus waarom zouden we dan wachten tot later? De woningeigenaar krijgt meteen al na tweejaar de vergoeding van het verschil uitgekeerd”, aldus Otten. HeatTransformers rekent als investeringsbedrag zowel de aanschafprijs van de warmtepomp als de volledige installatiekosten, minus het subsidiebedrag. Deze totale som moet de bewoner binnen 15 jaar – de levensduur van de warmtepomp – kunnen terugverdienen. Zelfs nu het kabinet op Prinsjesdag jongstleden bekendmaakte dat de ISDE-subsidie op hybride warmtepompen in 2025 omlaaggaat, heeft dit heeft geen invloed op de BespaarGarantie. Deze garantie blijft ook in 2025 van kracht.

Besparing van 1000 euro per jaar

Ook Rick Bruins, national key account director bij Remeha, is ervan overtuigd dat dezeBespaarGarantie voor potentiële klanten de bevestiging biedt waarnaar ze op zoek zijn. Er zijn inmiddels duizenden Elga Ace hybride warmtepompsystemen geïnstalleerd. Als dit op de juiste wijzeen in de juiste situaties gebeurt, zijn al deze installaties ruim binnen hun levensduur terugverdiend.“Vorig jaar is er een uitgebreid onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat een hybridewarmtepompsysteem het gasgebruik in een woning gemiddeld met 75% reduceert (zie: www.demoprojecthybride.nl). Om deze besparing te behalen, gebruikten de woningen gemiddeld2360 kWh aan extra elektriciteit per woning. Een conclusie uit dit onderzoek was dat een hybridesysteem een jaarlijkse besparing opleverde van bijna 1000 euro per woning. Deze besparing is zodanig groot dat bijna elke geschikte woning de installatie ruim binnen de termijn terugverdient”,aldus Bruins.Meest rendabele besparingsmaatregelVolgens Otten en Bruins is de hybride warmtepomp op dit moment de meest rendabele maatregel om in een woning het energiegebruik en de CO2-uitstoot te reduceren. Zij verwachten daarom dat met de harde BespaarGarantie nog meer woningeigenaren tot deze investering overgaan. “Er zijn weleen paar voorwaarden die we moeten hanteren”, zegt Otten. “Zo geldt de garantie niet als mensen na installatie hun woning nog uitbouwen of vergroten. Ook moeten mensen een onderhoudscontract afsluiten of in elk geval periodiek door een vakkundig installatiebedrijf onderhoud aan hun installatie laten uitvoeren.”


Voor de pers – niet voor publicatie

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met

Stijn Otten: stijn@heattransformers.com of 06 4712 2682

of met Rick Bruins: rick.bruins@remeha.nl 06 1021 9579

Laatste nieuws
Kun je niet vinden wat je zoekt?

Onze klantenservice is tot 21 uur geopend - Maandag tot vrijdag

Technische vraag?

Heb je een technische vraag over je system om kun he het antoowrd niet vinden? Lat het ons weten

Geen klant, wel advies?

Doet de verwarming het niet of heb je een lekkage? Bel ons dan direct