← Terug naar het support-overzicht

Het proces van aanvraag tot installatie

Hoe ziet het proces eruit?

1. Inplannen van een gesprek. Dit gebeurt via één van onze partners of direct via ons https://calendly.com/heattransformers/inplannen-intake-technische-schouw
    U kunt ons natuurlijk ook even bellen, wij zijn te bereiken op: +31 (0)85 0486107

2. Telefonische intake. Aan de telefoon verzamelen we alvast zoveel mogelijk informatie over uw huis en doen we al een eerste beoordeling of wij denken dat een hybride warmtepomp in uw huis mogelijk is, beantwoorden we uw vragen. Daarnaast plannen we een technische schouw bij u thuis in.

3. Technische schouw. Bij u thuis kijken hoe het technisch allemaal past en bevestigen we de haalbaarheid van de installatie. Aan het einde van de technische schouw reserveren we vast een installatie datum en plannen we graag een moment om met u de offerte telefonisch te bespreken.
    Na de technische schouw zetten we alle gegevens in een offerte die u dan binnen 4 dagen toegestuurd krijgt.

4. Offerte. Deze krijgt u binnen 4 dagen na de technische schouw per mail opgestuurd.

5. Bevestiging offerte. Bij akkoord van de offerte bevestigen wij ook gelijk de installatiedatum.

6. Installatie van de warmtepomp. Voor de installatie van de warmte pomp trekken we een volle werkdag uit, en beginnen we graag om 08:00.

7. Service & Onderhoud / Monitoring & optimalisatie. We hebben allerlei diensten om uw installatie te onderhouden en het gebruik te optimaliseren.

Wij focussen ons alleen op hybride warmtepompen. Wij focussen op een gelimiteerd aantal producten en producttypes. Verder streven wij naar snelle opvolging en een efficiënt installatieproces. Ons team bestaat uit specialisten en ervaren installateurs. Bij ons krijgt u volledige uitleg en eerlijk advies. Wij zorgen ervoor dat al uw vragen beantwoord zijn. Verder hebben we de juiste mix van praktisch en theoretisch opgeleid personeel.

Meer lezen →

Waarom HeatTransformers?

Hoe snel kunnen jullie installeren?

Normaal gesproken kunnen we binnen een maand installeren.

Hoe laat starten jullie?

Onze vakmensen starten om 08:00 bij u thuis. Als deze tijd anders zal zijn, dan zullen we u dat tijdig laten weten.

Nee, u hoeft niet de hele dag thuis te zijn. Wel vragen we of u om 08:00 aanwezig kunt zijn om samen met de monteurs te kijken of de warmtepomp op de juiste plek zal komen en eventuele bijzonderheden te bespreken. Daarna gaan we aan de slag en hoeft u niet meer thuis te zijn tot onze monteurs bijna klaar zijn.

Onze monteurs zullen zo snel mogelijk aangegeven wanneer ze verwachten klaar te zijn met de installatie. Aan het einde van de installatie geven onze monteurs graag nog even een uitleg over de warmtepomp en het gebruik daarvan. Mocht u nog vragen hebben beantwoorden zij die graag.

Moet ik de hele dag thuis zijn met een installatie?

Hoe werkt de thermostaat van een hybride warmtepomp?

De hybride warmtepomp levert warmte op een lage temperatuur. Hierdoor reageert de temperatuur in huis langzamer dan met een cv-ketel. Hier kunt u rekening mee houden door de temperatuur op tijd hoger in te stellen en overdag constant te houden

Wat betekenen de verschillende knoppen op de Elga?

Dipswitches: de samenwerking met de cv-ketel wordt geregeld met een aantal instellingen. Deze zijn aan te passen met de dipswitches op de Elga en de pompsnelheid. Om hier toegang toe te krijgen moet de kap van de Elga verwijderd worden. Dit zijn de hele kleine zwarte knopjes. Als dit aan de orde is, dan zullen we dit telefonisch met u doorspreken.

Pompsnelheid: om goed te kunnen werken met de hybride warmtepomp stellen we de pompsnelheid van de Elga in met de rode knop. Het kan zijn dat deze toch nog een verdere optimalisatie nodig heeft. Als dit aan de orde is, dan zullen we dit telefonisch met u doorspreken.

Kan de hybride warmtepomp ook koelen?

Het is mogelijk om met de Elga te koelen. Wel is het van belang dat het afgiftesysteem geschikt is om te kunnen koelen. Als u bijvoorbeeld radiatoren heeft dan raden wij af om met de Elga te gaan koelen. Het meest geschikte afgiftesysteem is vloerverwarming.

Om te koelen met de Elga Hybride warmtepomp en de Honeywel termostaat hebben we een korte handleiding gemaakt. Deze is te vinden via deze link.

Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u ons een e-mail sturen via info@heattransformers of ons bellen via +31 (0)85 048 61 07.

Hoe lang duurt een installatie?

Gemiddeld één volle werkdag met 2 man. Een installatie incl. cv-ketel kan in sommige gevallen langer duren.

Wordt er uitgelegd hoe het systeem werkt?

Ja, aan het einde van de installatie zal de vakman of -vrouw een uitleg geven over de werking en aansturing van het systeem.