Een hybride warmtepomp is een combinatie van een gas gestookte ketel en een elektrische warmtepomp. Een hybride warmtepomp zorgt voor de verwarming van uw huis.

  • De warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast die je huis verwarmt met buitenlucht.

  • De gasketel zorgt voor het tapwater (bijv. de douche) en helpt mee wanneer het buiten te koud is.

  • Dit is een zeer effectieve manier van verwarmen waardoor je tot wel 70% minder gas kunt verbruiken.

Wat is een hybride warmtepomp?


Hoe werkt een warmtepomp?

Een hybride warmtepomp zorgt voor warm water voor de verwarming in uw huis. Het is hybride omdat het een combinatie is van een gasgestookte ketel en een elektrische warmtepomp. Een warmtepomp is een omgekeerde koelkast die uw huis verwarmt met de buitenlucht. Als het buiten vriest en te koud is, dan schakelt de cv-ketel automatisch bij. Dat maakt de warmtepomp hybride. Hierdoor kunt u met een hybride warmtepomp tot wel 70% minder gas verbruiken.


Werkt een hybride warmtepomp alleen met vloerverwarming of ook met radiatoren?

Een hybride warmtepomp werkt met beide!
Nu is het wel zo dat een hybride warmtepomp het beste werkt met lage temperatuurverwarming. Vloerverwarming is daar een voorbeeld van, maar er zijn ook lage temperatuurradiatoren en convectoren die daar uitermate geschikt voor zijn.
Daarnaast werkt een hybride warmte pomp ook goed in een goed geïsoleerd huis met “normale” radiatoren.


Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat de hybride warmtepomp optimaal functioneert?

Door uw huis zo goed mogelijk te isoleren en daarnaast gebruik te maken van lage temperatuurverwarming.

Wilt u nog meer doen om ervoor te zorgen dat de hybride warmtepomp optimaal kan functioneren. Dan kunt u zich aanmelden voor ons monitoringsprogramma. Hiermee geeft u ons toestemming om uw gegevens in te zien waardoor wij u tips geven om ervoor te zorgen dat de hybride warmtepomp optimaal kan functioneren.

Voor meer tips kunt u ons een e-mail sturen via info@heattransformers.com of bel ons via +31 (0)85 048 61 07!


Waarom zou ik kiezen voor een hybride warmtepomp?

Als u voor een hybride warmtepomp zou kiezen creëert u een win-win-winsituatie die wordt gerealiseerd voor uw woning. Deze bestaat uit een directe besparing op de energierekening, het reduceren van de CO2-uitstoot en het creëren van meerwaarde voor het huis.


Kan elk huis verwarmd worden met een hybride warmtepomp?

Ja, dat kan. Wel kan het gebruik van een warmtepomp impact hebben op het verwarmingscomfort. Daarnaast is het rendement sterk afhankelijk van de eigenschappen van de woning en het verwarmingssysteem.

Als u wilt weten of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp, kunt u contact met ons opnemen. Via deze link kunt u direct een afspraak maken zodat wij u bellen op het tijdstip dat voor u het beste uitkomt.


Past de hybride warmtepomp bij mij in huis?

Of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp ligt aan meerdere factoren. Dit zijn: de isolatiegraad van de woning, het huidige verwarmingssysteem, de afgiftesystemen, de mogelijkheid om de binnen- en buitenunit te plaatsen en de verbinden hiertussen.

Onze warmtepomp adviseurs kunnen helpen om u te voorzien van advies op maat. Via deze link kunt u direct een afspraak maken zodat wij u bellen op het tijdstip dat voor u het beste uitkomt.


Welke hybride warmtepompen installeren jullie?

De twee hybride warmtepompen die wij installeren zijn de Techneco Elga en de Intergas Daikin. De Techneco Elga is alleen een warmtepomp. Deze kunt u samen met uw eigen cv-ketel gebruiken. De Intergas Daikin is een cv-ketel in combinatie met een hybride warmtepomp. De Intergas Daikin vervangt dus uw oude cv-ketel.


Hoeveel geluid maakt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp produceert geluid. Dit is het geluid dat de buitenunit maakt. In de buitenunit zit een propellor. Het geluid dat deze propeller is te vergelijken met een draaiende airco. Ook zit er in de buitenunit een compressor. Deze compressor maakt het geluid dat lijkt op een brommende  koelkast.
Meer lezen →


Zou ik de brochure van de Elga hybride warmtepomp kunnen bekijken?

De brochure van de Techneco Elga is te vinden via deze link.Zou ik de brochure van de Daikin Intergas warmtepomp kunnen bekijken?

De brochure van de Intergas Daikin is te vinden deze link.


Kunnen jullie een indicatie geven van hoeveel euro ik ongeveer zal besparen?

Een gezin met een gasverbruik van gemiddeld 1.720 m³, zal met een hybride warmtepomp 217 euro besparen.

Let op! Dit is een indicatie, de besparing verschilt per type huis.

Via deze handige tool kunt u alvast een indicatie berekening maken voor uw huis!


Kunnen jullie een indicatie geven van hoeveel CO2 ik ongeveer zal besparen?

Een gezin met een gasverbruik van gemiddeld 1.720 m³, zal met een hybride warmtepomp 1348 CO2 besparen. Dit komt overeen met de CO2 uitstoot van 1 keer heen en weer vliegen van Amsterdam naar New York, ieder jaar. (bron: greenseat.nl)

Let op! Dit is een indicatie, de besparing verschilt per type huis.


Hoeveel gas en geld bespaar ik met met een hybride warmtepomp?

Via deze handige tool op onze website kunt u uw verbruik meten. Deze tool is er om een globale schatting van uw verbruik te berekenen. Als u contact met ons opneemt, dan kunnen wij u beter vertellen hoeveel u zal gaan besparen in gas en geld.


Hoe werkt het systeem van de Techneco Elga hybride warmtepomp?

Het systeem bestaat uit verschillende delen:

  • Buitenunit: De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht door het langs een heleboel koude buisjes en plaatjes te blazen. Deze zijn scherp en breekbaar. De buitenunit heeft een pomp die het koudemiddel onder druk zet, hierdoor wordt het heter.

  • Leidingen: De leidingen bevatten koudemiddel dat de warmte transporteren naar de binnenunit. De koperen leidingen worden heet maar zijn goed geïsoleerd.

  • Binnenunit: De binnenunit draagt de warmte over naar het water van uw CV systeem. Als het buiten erg koud is (4 graden of minder) dan helpt uw ketel mee en kan de warmtepomp uit gaan. De ketel maakt ook het water voor het douche en tapwater.

  • Afgiftesysteem: De warmte stroomt naar uw radiatoren of vloerverwarming. 

  • Thermostaat: De thermostaat bestuurt het systeem. U kunt hier een programma instellen.


Hoe ziet een hybride warmtepomp eruit?

De hybride warmtepomp bestaat uit 2 verschillende delen; de binnenunit en de buitenunit. De binnenunit zal naast uw cv-ketel komen. De buitenunit zal aan de buitenkant van uw huis komen. Tijdens een kort bezoek zullen wij bepalen wat de ideale plek is voor de buitenunit.

Foto CV-ketel - Hybride Warmtepomp2.JPG

Hier naast ziet u de aan de linkerkant de cv-ketel en aan de rechterkant de binnenunit van de hybride warmtepomp.

Foto buitenunit - Hybride Warmtepomp.JPG

Hiernaast ziet u de buitenunit.


Hoe groot is de hybride warmtepomp?

We hebben twee verschillende hybride warmtepompen: de Techneco Elga en de Intergas Daikin. De Techneco Elga installeren we het meest. Dit is hybride warmtepomp, de afmetingen hiervan:

Binnenunit: h x b x d: 600 x 300 x 200 mm

Buitenunit: h x b x d: 550 x 780 x 290mm

Voor de Intergas Daikin zijn de afmetingen:

Binnenunit: h x b x d: 890 x 450 x 400mm

Buitenunit: h x b x d: 735 x 832 x 400mm


Wat is de levensduur van de hybride warmtepomp?

De hybride warmtepomp gaat minimaal 15 jaar mee. In de praktijk gaat de hybride warmtepomp meestal 20 tot 25 jaar mee. Dit is afhankelijk van de instellingen en het onderhoud.


Heeft een hybride warmtepomp onderhoud nodig?

Als u uw hybride warmtepomp goed onderhoud kan deze langer meegaan. Wij adviseren u dan ook om de warmtepomp regelmatig te laten onderhouden. Wij raden aan om in ieder geval 1 jaar na de installatie een onderhoudsbeurt door ons te laten uitvoeren waarbij ook de werking geëvalueerd wordt en indien nodig instellingen aangepast worden. Hiervoor kunt u een onderhoudscontract afsluiten bij ons.


Hoe werkt jullie onderhoudscontract?

Hier moet nog een antwoord komen…


Kan een hybride warmtepomp ook in een bestaande woning worden geplaatst?

Ja, zeker! De hybride warmtepomp kan erg makkelijk in een bestaande woning worden geplaatst.


Mag ik even langskomen bij jullie om de hybride warmtepomp te bekijken?

Ja, natuurlijk! U bent van harte welkom om een keer langs te komen in Woerden. Stuur ons een e-mail via info@heattransformers.com of bel ons via +31 (0)85 048 61 07.


Vervangt de hybride warmtepomp mijn eigen cv-ketel?

Alleen als u kiest voor de Intergas Daikin, dat is een cv-ketel en hybride warmtepomp in een. Deze wordt vaak geplaatst als uw cv-ketel al aan vervanging toe is.

Als u kiest voor de Techneco Elga hybride warmtepomp zal deze uw cv ketel niet vervangen, maar zullen wij de hybride warmtepomp naast uw cv-ketel plaatsen.
Door de samenwerking van de cv-ketel en de hybride warmtepomp zult u aanzienlijk minder gas verbruiken.


Kan de buitenunit van de hybride warmtepomp op elke locatie geplaatst worden?

Nee, het is niet mogelijk om deze op elke locatie te plaatsen.

Dit heeft met meerdere belangrijke factoren te maken. Zo kunnen de binnen en buitenunit maximaal 20 meter uit elkaar staan. Daarnaast maakt de buitenunit geluid, geen lawaai, en moet daarom op de juiste plek neergezet worden. Zo heeft niemand er last van en kunt u optimaal genieten van uw hybride warmtepomp.


Ik wil eigenlijk all-electric, is dit ook mogelijk?

Met een all-electric warmtepomp heeft u helemaal geen gas meer nodig. Wij focussen ons alleen op de hybride warmtepompen. De hybride warmtepomp werkt in combinatie met een cv-ketel. Dit zijn de warmtepompen die gebruik maken van elektriciteit in combinatie met gas.


Wat als mijn wijk plannen heeft om helemaal van het gas af te gaan?

De overheid heeft besloten dat in 2050 de woningen van het gas af moeten. De grote aanpassingen zullen tussen 2030-2050 plaatsvinden. Dan heeft u uw hybride warmtepomp terugverdient. Verder is de verwachting dat  ¼ van stedelijk gebied op een warmtenet aangesloten kan worden. Daarnaast is de hybride warmtepomp ook geschikt om bijvoorbeeld samen te werken met stadsverwarming of een waterstof ketel.


Hoe zit het met de garantie voor mijn Techneco Elga hybride warmtepomp?

De leverancier van de hybride warmtepomp, Techneco, geeft 2 jaar op volledige werking en 5 jaar op onderdelen. Wij geven hier bovenop


Hoe zit het met de garantie voor de Daikin Intergas warmtepomp?

Hier moet nog een antwoord


Wat moet ik doen als de Elga hybride warmtepomp een storing aangeeft?

Op de website van Techneco kunt u informatie vinden bij een storing van de Elga hybride warmtepomp. https://techneco.nl/veelgestelde-vragen/

Schermafbeelding 2019-07-03 om 16.58.55.png