Hoe werkt de warmtepomp subsidie?

Warmtepompen zijn efficiënte mechanismen om je huis efficiënt te verwarmen en tegelijkertijd het milieu te ontzien. Maar de initiële kosten van het aanschaffen en installeren van een warmtepomp kunnen hoog zijn. Gelukkig zijn er subsidies beschikbaar die jouw financiële lasten aanzienlijk kunnen verlichten. In deze blog zullen we de belangrijkste vragen over warmtepompsubsidies beantwoorden en je laten zien hoe je kunt profiteren van deze financiële voordelen.

Hoe vraag ik subsidie aan voor mijn warmtepomp?

Het aanvragen van subsidie doe je zelf door naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te gaan. Daar vind je gedetailleerde instructies over hoe je de subsidieaanvraag kunt indienen. Zorg ervoor dat je de factuur van je warmtepomp bij de hand hebt, want je hebt deze nodig bij je aanvraag.

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

De subsidie voor een (hybride) warmtepomp kan gemiddeld tot 30% van de kosten voor de warmtepomp en de installatie dekken. Als jouw model warmtepomp op de apparatenlijst staat, kun je tot €2.850 ontvangen voor een hybride warmtepomp en €3.150 voor een volledig elektrische warmtepomp. Onze experts kunnen je tijdens een adviesgesprek precies vertellen hoeveel subsidie je in jouw situatie kunt verwachten.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de subsidie?

De warmtepompen die wij installeren komen in elk geval aanmerking voor subsidie. Ons proces en installaties zorgen ervoor dat je voldoet aan de criteria:

  • Je bent eigenaar van een koopwoning

  • De warmtepomp wordt geïnstalleerd door een erkende installateur

  • De warmtepomp moet voldoen aan de technische specificaties, zoals de minimale energieprestatiecoëfficiënt (COP) of seizoensgebonden prestatiefactor (SPF), en geluidsnormen.

Houd er rekening mee dat de subsidie alleen van toepassing is op de kosten van de warmtepomp en de installatie, niet op andere aanpassingen aan je verwarmingssysteem.

Wat als ik hulp nodig heb bij de subsidieaanvraag?

Hoewel het aanbevolen wordt om de subsidieaanvraag zelf in te dienen, begrijpen we dat het proces voor sommigen ingewikkeld kan lijken. Als je moeite hebt met de aanvraag, aarzel dan niet om contact op te nemen met de RVO voor hulp en begeleiding.

Warmtepompsubsidies kunnen een aanzienlijk verschil maken in de kosten van het verduurzamen van je huis. Mis deze kans niet om zowel je portemonnee als het milieu te helpen. Plan direct jouw adviesgesprek en ontdek hoeveel je kunt besparen met warmtepompsubsidies!

Wil je direct weten wat jij kunt besparen?

✓ Bespaar tot wel €1.904 per jaar

✓ Vanaf €2.599 na aftrek subsidie

✓ Binnen 3 maanden geïnstalleerd