Blog
>

Wat kost een warmtepomp?

De meest gestelde vraag die wij horen; wat zijn de aanschafkosten van een (hybride) warmtepomp? Helaas is er geen one-size-fits-all antwoord. De prijs hangt af van het type warmtepomp en of je huis geschikt is. Wil je direct weten wat de kosten zijn voor jouw situatie? Plan dan direct een gratis adviesgesprek met een van onze experts voor een overzicht van kosten en mogelijkheden. Als je woning geschikt blijkt, ontvang je van ons een persoonlijk adviesrapport met daarin wat jij per jaar gaat besparen.

Wat kost en bespaart het?

De aanschaf van een warmtepomp brengt verschillende kostenposten met zich mee. Allereerst zijn er de kosten van de warmtepomp zelf. Het is natuurlijk afhankelijk van je wensen, maar bij ons heb je al een hybride warmtepomp vanaf €2599,- inclusief installatie en na aftrek van de subsidie. Vaak adviseren wij ook aanpassingen aan jouw verwarmingssysteem, zodat de warmtepomp optimaal kan functioneren. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp. Meer informatie hierover vind je op www.rvo.nl.

Met een warmtepomp kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. Dankzij het monitoren van de geïnstalleerde warmtepompen, zien wij dat je tot wel 81% op je gasverbruik kan besparen per jaar. Met een volledig elektrische warmtepomp is dit 100%. Bovendien, als je overstapt naar een volledig elektrische warmtepomp, heb je geen gasaansluiting meer nodig. Dit betekent dat je geen vaste kosten meer hebt voor gas, omdat je alleen gebruik maakt van elektriciteit. Het is belangrijk om te weten dat je dus meer elektriciteit verbruikt dan normaal. Je gaskosten gaan omlaag en je elektriciteitskosten gaan omhoog, hierdoor ben je uiteindelijk goedkoper uit op je energierekening.

Daarnaast kan het installeren van zonnepanelen zeer voordelig zijn, zo wek je zelf elektriciteit op en kun je deze extra kosten mogelijk compenseren.


Kan ik ook via een lening een warmtepomp kopen?

Als je je zorgen maakt over de initiële investering, is er goed nieuws. Het Warmtefonds biedt de mogelijkheid om de kosten van je warmtepomp via ons te financieren met leningen vanaf slechts € 20 per maand. Dit maakt de overstap naar een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing toegankelijk voor iedereen. Op de website van het Nationaal Warmtefonds vind je alle informatie om een lening aan te vragen. Hier staan ook verhalen van andere mensen die een warmtepomp hebben aangevraagd zoals Niek.

Laatste nieuws
Kun je niet vinden wat je zoekt?

Onze klantenservice is geopend van 09.00 tot 17.00 - Maandag tot vrijdag.

Technische vraag?

Heb je een technische vraag over een van onze warmtepompen of kun je het antwoord niet vinden? Laat het ons weten.

Geen klant, wel advies?

Heb je een algemene vraag of wil je gratis advies ontvangen? Onze warmtepomp experts staan voor je klaar!