Blog
>

Volledig van het gas af met een elektrische warmtepomp

Met een all-electric warmtepomp ga je, zoals de naam al doet vermoeden, volledig elektrisch verwarmen. Geen gas meer. Zowel je verwarming als je tapwater zal door de warmtepomp verwarmd worden. Een boilervat zal in plaats van een cv-ketel zorgen voor je warme water.

Om goed te kunnen verwarmen met een all-electric warmtepomp moet je woning goed geïsoleerd zijn en is een lage temperatuur verwarmingssysteem nodig. De investering is een groter dan bij een hybride warmtepomp, maar met een all-electric warmtepomp ben je helemaal voorbereid op de toekomst waarin de rol van gas steeds kleiner zal worden.

Zo zit het in elkaar

Net als bij een hybride of all-electric ready systeem wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht. Bij een all-electric systeem is er geen cv-ketel meer aanwezig, maar verricht de warmtepomp al het werk. Het vermogen van een all-electric warmtepomp is daarom iets groter. De buitenunit is vaak ook stiller. Dat zie je terug aan de grotere afmeting van de buitenunit.Kraan- en douchewater wordt opgeslagen in een boilervat.

Voordelen van een elektrische warmtepomp

+ Volledig van het gas af

+ Maximale gasbeparing

+ Zeer stil

- Alleen geschikt in nieuwbouw of volledig na-geïsoleerde woningen

Soorten elektrische warmtepompen

  • Daikin Altherma III
  • Midea Monoblock (Testfase All-E)
  • Vaillant Arotherm Plus (Testfase All-E)

Kosten elektrische warmtepomp

De aanschaf van een warmtepomp brengt verschillende kostenposten met zich mee. Allereerst zijn er de kosten van de warmtepomp zelf. Het is natuurlijk afhankelijk van je wensen, maar bij ons heb je al een elektrische warmtepomp vanaf €10.849,- inclusief installatie en na aftrek van de subsidie.

Laatste nieuws
Kun je niet vinden wat je zoekt?

Onze klantenservice is geopend van 09.00 tot 17.00 - Maandag tot vrijdag.

Technische vraag?

Heb je een technische vraag over een van onze warmtepompen of kun je het antwoord niet vinden? Laat het ons weten.

Geen klant, wel advies?

Heb je een algemene vraag of wil je gratis advies ontvangen? Onze warmtepomp experts staan voor je klaar!