Incl. standaard installatie:
Prijzen na aftrek van subsidie, gebaseerd op 2025 subsidie-tarieven.
De Vaillant aroTHERM Plus is een hybride warmtepomp. De Vaillant aroTHERM is een monoblock en beschikt dus enkel over een buitenunit. Hiermee kun je tot wel 88% van je gasrekening kan besparen. Deze buitenunit wordt de meest stille op de markt genoemd. Doordat deze warmtepomp het water tot wel 75℃ kan verwarmen, is deze pomp ook geschikt voor oudere woningen met een wat mindere isolatie.
All-Electric: € 12.599,- Incl. standaard installatie, na aftrek subsidie
De Vaillant aroTHERM plus 55 is een all-electric ready monoblock warmtepomp. Deze buitenunit, bekend als de meest stille op de markt, kan tot wel 88% op je gasrekening besparen. Geschikt voor oudere woningen met minder isolatie, verwarmt deze warmtepomp water tot wel 75℃.
All-Electric: € 12.749,- Incl. standaard installatie, na aftrek subsidie
De Vaillant aroTHERM plus 75 is een all-electric ready monoblock warmtepomp. De extreem stille buitenunit kan tot 88% besparen op je gasrekening. Geschikt voor oudere woningen met minder isolatie, verwarmt deze pomp water tot 75℃.
Vind hier snel de antwoorden op de meest gestelde vragen
Ja, als je een oudere ketel hebt en je wil een hybride warmtepomp kunnen we de ketel vervangen. Dan plaatsen we een Remeha Tzerra Ace (CW4 of CW5) of Remeha Calenta Ace 40L CW6.
Uiteraard kan je, als het bijvoorbeeld belangrijk is dat de ketel snel wordt vervangen, ook mogelijk een ketel te laten plaatsen door een andere installateur. Dan plaatsen wij daar graag een warmtepomp naast. Let op: Wij voeren alleen onderhoud uit aan cv-ketels die door HeatTransformers zijn geplaatst.
Niet zeker of de ketel vervangen moet worden? Tijdens het adviesgesprek kan een van onze adviseurs jou advies op maat geven over een hybride warmtepomp installatie. Een adviesgesprek kan je inplannen nadat je een offerteaanvraag hebt gedaan. Klik hier om de offerteaanvraag te starten.
Een All Electric systeem is een systeem met enkel een warmtepomp. Een gasketel is dus niet meer aanwezig. Om in aanmerking te komen voor een All-Electric warmtepomp moet de woning aan een paar eisen voldoen. Zo moet de isolatiegraad naar huidige standaarden zijn, moet het verwarmingssysteem geschikt zijn voor de lage temperaturen en moet je voldoende ruimte hebben voor de grotere binnenunit.
Geïnteresseerd in een All-Electric warmtepomp? Tijdens het adviesgesprek kan een van onze adviseurs bekijken of jouw woning hier in aanmerking voor komt. Een adviesgesprek kan je inplannen nadat je een offerteaanvraag hebt gedaan.
We begrijpen dat je je zorgen kunt maken over geluidsoverlast van een warmtepomp. Gelukkig blijkt uit onderzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dat 95% van de gebruikers geen geluidsoverlast ervaart. Ook voor buren is het zelden een probleem: slechts 2% geeft aan geluidshinder te hebben. Toch zijn zorgen vaak gevoed door negatieve berichtgeving over oude of slecht geïnstalleerde systemen, vooral bij volledig elektrische warmtepompen. Lees het volledige onderzoek hier: Warmtepomponderzoek 2024 - RVO
Waar komt het geluid vandaan?
Het geluid komt vooral van de buitenunit, waar de ventilator en compressor zich bevinden. Dit geluid is vergelijkbaar met een draaiende airco of een brommende koelkast, maar de intensiteit varieert afhankelijk van het model en de plaatsing.
Waarom moderne warmtepompen stiller zijn
Tegenwoordig zijn warmtepompen veel stiller dankzij technologische vooruitgang, zoals stille modus, efficiëntere compressoren en betere isolatie. Daarnaast gelden er sinds 2021 strikte bouwvoorschriften: Maximaal 45 dB overdag en 40 dB ’s nachts op de erfgrens.
Het belang van een goede installatie
De meeste problemen ontstaan bij onjuiste installaties door onervaren installateurs. Veelvoorkomende oorzaken zijn plaatsing te dicht bij muren of ramen, onvoldoende demping van trillingen of gebrek aan onderhoud. Wij voorkomen dit door:
Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?
Onze hybride warmtepompen produceren gemiddeld tussen de 51 dB(A) en 62 dB(A), wat vergelijkbaar is met een zacht gesprek of een rustige straatomgeving. Dit geluid wordt gemeten direct bij de unit. Al op een meter afstand is het merkbaar lager en elke extra meter verlaagt het volume aanzienlijk. Factoren zoals trillingen, objecten in de omgeving en de afstand tot de erfgrens bepalen hoe geluid wordt ervaren. Met een goede installatie en slimme plaatsing zorgen wij ervoor dat jij en je buren geen hinder ondervinden.
Zelf ervaren?
Kom gerust langs tijdens onze luisterdag in Woerden en ervaar zelf hoe stil onze warmtepompen zijn. Is dat te ver weg? Bezoek dan een van onze Ambassadeurs door heel Nederland. Zij laten je graag zien én horen hoe een hybride warmtepomp werkt.
Meer weten?
Lees alles over geluidsniveaus, maatregelen tegen geluidsoverlast en handige tips op onze Blog pagina over dit onderwerp.
Dit is afhankelijk van een aantal factoren. De voornaamste zijn:
Hier kun je zelf direct je geschatte besparing berekenen.
Tijdens een adviesgesprek zullen we een inschatting maken van de besparing die je kunt realiseren met de installatie van een (hybride) warmtepomp.
Dit ligt aan het type warmtepomp dat dat geschikt is voor jouw woning. Onze specialisten kunnen jou tijdens een adviesgesprek precies vertellen hoe hoog de subsidie is in jouw situatie. Een adviesgesprek kan je inplannen nadat je een offerteaanvraag hebt gedaan. Klik hier om de offerteaanvraag te starten.
Onze klantenservice is geopend van 09.00 tot 17.00 - Maandag tot vrijdag.
Heb je een technische vraag over deze warmtepomp of kun je het antwoord niet vinden? Laat het ons weten.
Heb je een algemene vraag over warmtepompen of wil je gratis advies ontvangen? Onze warmtepomp experts staan voor je klaar!